"Не съм оптимист. Всички следите парламента и знаете, че между отделните партии има напрежение. Това каза председателят на Народното събрание Вежди Рашидов след връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС, информира БНТ.

„Неврохирург премиер: да не би Меси да е скъсал менискус?“ и още от Фейсбук

„Онова, което е важното, е да се види капацитетът - че в България има способни, образовани и талантливи хора, които могат да направят правителство. Ако това се случи, вие сами ще видите, когато съобщят състава на Министерския съвет, че България не е лишена от възможността да се управлява, а дали ще стане това при тази конфронтация, не съм оптимист".“

По думите му номинацията на проф. Николай Габровски за премиер е знак, че в България има висок капацитет.

Кой е проф. Николай Габровски?

"След толкова политически препирни, това е хубав знак, че има къде да бръкнеш и да извадиш достоен и можещ човек. Знаете, че Габровски е изключителен български лекар", коментира той.

ГЕРБ номинира проф. Николай Габровски за министър-председател

По-рано днес Вежди Рашидов отличи българския кларинетист Иво Папазов - Ибряма с почетния знак на Народното събрание по повод 70-годишнината на музиканта. Двамата са приятели от детство, а днешната им среща се превърна в повод да се върнат към това време. "Ибряма е голяма личност. Рядко се раждат големите таланти", каза Рашидов.

                    Снимка: БГНЕС

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм