Община Пазарджик започна акция за улавяне на бездомните кучета. В града и селата вече работи екип за хуманно третиране на безстопанствените животни.

„Община Пазарджик вече разполага със специализиран автомобил, оборудван съгласно изискванията на закона. Междувременно служители на Общината преминаха обучение в Тракийския университет по хуманно отношение и хуманно транспортиране на четириногите“, съобщи кметът Петър Куленски.

Той поясни още, че екип от професионални ветеринари ще се грижи ежедневно за правилното обезпаразитяване - външно и вътрешно, ваксиниране срещу бяс, кастриране на мъжки и женски кучета и маркиране с чип и ушна марка. Мерките ще се провеждат в профилирани ветеринарни центрове в рамките на града.

Ще се проследява стриктно за правилното изпълнение на мярката, за да се постигне ефективно ограничаване на популацията на безстопанствени кучета, и минимизирането на опасни ситуации в следствие на агресивни животни. 

„Хуманното отношение към животните и отстраняването на риска от инциденти са на фокус и ще се погрижим да имаме реална и работеща организация“ - коментира още Петър Куленски.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефоните 034 402 359 или 0889 700 987, както и по електронната поща на signali@pazardjik.bg. Такаслужителите ще бъдат осведомени в реално време и ще могат да реагират своевременно.