Българските политици са професионални самодейци, а обществото е незряло и инфантилно. Такава „диагноза“ постави на страната ни фотографът Веселин Боришев в „Стълбището“ на Дарик радио. Според него хората продължават да търсят политически „спасители“.

„Явно сме тъпи, ние като общество, няма друга причина да се връзваме на такива неща. Един път да, но 2-3-5-10 пъти, тая мотика се настъпва много пъти вече“, посочи Боришев. 

По думите му, родните политици са  толкова много над нещата, че изобщо не се интересуват от нищо друго освен от егото си.

„Когато български политик скочи две стъпала нагоре, той престава да бъде нормален човек“, подчерта фотографът.

Той не гласува и не би посъветвал младите хора да го правят.

„Опитвам се да не следя политическия живот, което това е едно безкрайно дежа вю. Не мисля, че политиците са достатъчно интелигентни, за да изпитат досада или скука от себе си. Големите ми деца са в  чужбина и аз им казвам да не се връщат, да не гласуват за тукашната политическа система. Тук работят глупашките кампании и месианските, не бих посъветвал някой нов в тази игра да се лепне към процента националистически простотии, по-скоро да се лепне за най-големия популист“, коментира Веселин Боришев. 

Според него в България няма как да се „роди“ устойчив политически проект.

„Мисля, че тук при нас политическата система е толкова рухнала, че сме в тотален шах. Нещата са толкова бързи и динамични, вече никой не знае кой е брат, сват и т.н. Аз винаги съм твърдял че политиката е единственото пространство, в което не трябва да се прави компромис. Всичко е въпрос на професионализъм и на честност.“, каза още Веселин Боришев.

 Чуйте целия разговор в прикачения аудио файл.