За втора поредна година Община град Добрич, Общински съвет по наркотични вещества Добрич и Превантивно-информационен център към него, организират Велопоход под надслов ‘‘СПОРТЪТ Е АЛТЕРНАТИВА‘‘ по повод 26-ти юни Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик.

Велопоходът ще се проведе на 25-ти юни, неделя. Сборен пункт - края на Градски парк „Св. Георги” (уширението) до Детска ясла №4 ‘‘Щастливо детство‘‘.

Маршрут: край на Градски парк „Св. Георги” и начало на пътя за лозята - центъра на с. Богдан – край на Градски парк „Св. Георги” и начало на пътя за лозята. Стартът е в 9.30 часа.

Организаторите са подготвили изненади. Всички регистрирали се и преминали целия маршрут, имат шанс в края на велопохода да участват в томбола за специални награди. 

Колоната от участници ще бъде водена от пилотна полицейска кола, в края ѝ ще се движи служебен автомобил. Организаторите припомнят, че инициативата няма състезателен характер, За да бъдат избегнати инциденти, е препоръчително участниците да бъдат с предпазни каски, да се движат по трасето с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители.

Лица под 12-годишна възраст е задължително да са с придружител.