Борис Джамбазов от Велинград, който беше обявен за национално издирване, след като изчезна мистериозно на 27 ноември, е намерен снощи в Стамболийски, научи „Дарик“. Около 19:30 часа мъжът е бил прибран в Районното управление в града, откъдето по-късно е предаден на близките му. Той е в добро здравословно състояние но е имал охлузвания, за които не се знае дали са от падане или е бит.

Те съобщиха за изчезването му в социалните мрежи на 28 ноември, като почти веднага подадоха и сигнал в полицията, а преди това сами бяха претърсили всички населени места около Пазарджик и Пловдив. Следите на възрастния човек се губят от понеделник сутринта, когато се качва на автобус от Велинград за Пазарджик, за да отиде на ТЕЛК. Не стига до комисията, а близките му разбират, че личната му карта е намерена на автогарата в Пазарджик, а телефонът му - в Пловдив. Впоследствие се разбра, че и документът е намерен в Пловдив и е предаден в Пазарджик.

Как изчезналият мъж е стигнал от Пазарджик до Пловдив, а оттам - и до Стамболийски, предстои да се изяснява. Както и причината за охлузванията му.