Нов протест ще се проведе днес във Велинград срещу опитите да бъде сменен управителят на Общинската болница. Напрежението в града тлее от края на февруари, когато по предложение на кмета д-р Костадин Коев с гласовете на 15 съветници от поста бе предсрочно освободен д-р Данчо Гурдев, а на негово място до провеждане на конкурс бе назначен д-р Заприн Пепелов. 

Решението обаче бе върнато от областния управител Трендафил Величков като незаконосъобразно. Обжалвано е и пред Окръжния съд, който с определение спря вписването на новоизбрания управител в Търговския регистър заради съществени нарушения на процедурата. Повод за протеста е извънредна сесия на Общинския съвет, на която това решение предстои да бъде прегласувано. Проявата ще започне от 13:30 часа, непосредствено преди заседанието.

Припомняме, че д-р Гурдев бе предсрочно освободен с гласовете на 15 съветници, а други 12 се обявиха против. Сесията премина бурно, с участието на стотици граждани, които я превърнаха в митинг, издигайки плакати с искане за оставката на кмета д-р Костадин Коев, който е вносител на предложението. То пък е мотивирано от получен сигнал за злоупотреби, но така и не се разбра кой е авторът. А опасенията на местните хора са, че отново се прави опит за скрита приватизация на обществената болница и монополизиране на общинското здравеопазване от близката частна болница. Още повече, че новоназначеният временен управител д-р Заприн Пепелов е бил част от екипа на друго лечебно заведение на същия собственик.