Този месец стартира съвместна кампания на Община Велинград и „Екопак“ - България. Във второто издание на най-мащабната и първа по рода подобна инициатива се включват  9 български общини. 

„Градска рециклиада – Екокино” ще продължи до месец юли 2024 г.  и ще бъде под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели Екокино!“. Кампанията има за цел да увеличи с поне 70% събраните количества рециклируеми пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината, спрямо същия период на миналата година, и да се спаси природата от стотиците тонове отпадъци. При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й дружеството съорганизатор ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват всички желаещи граждани и гости на общината. 

В периода на провеждане на кампанията „Градска рециклиада-Екокино“ във Велинград ще се организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини. Искрено вярваме, че с помощта на всички нас – институции, граждани и бизнес, ще постигнем и надминем целите на кампанията, коментират от местната община.