„Възраждане” ще гласува против съставянето на кабинет. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него трите форми на промяна са избори, преврат и революция. В този пошъл политически сценарий, в който участва управляващата коалиция - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, потъват надеждите на българите за нормална държава, отбеляза той.

„В този грозен, пошъл политически сценарий, в който участва управляващата тройна коалиция -  ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, потъват надеждите на българите за нормално развитие на нашата държава. Казахме го много пъти - успешна ротация означава неуспешно развитие за България. Това, което се случва, е безпрецедентно за последните 34 години. Грозни политически игри, пошли спектакли, цирк. Ще постигнем още по-ниска избирателна активност. Хората са отвратени от това, което се случва.“, обясни Костадинов.

„След като ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел "красивото лице на мафията", сега ще седнат да преговарят отново с "красивото лице на мафията". ГЕРБ използва ПП-ДБ като прах за пране. Сега нямат проблем да бъдат използвани като кърпички, с които да си измият ръцете. Всичко, което се случва е на гърба на българските граждани“, отбеляза Костадинов.