Въздушна тревога бе обявена днес, 28 декември, в цяла Украйна. Засега обаче няма съобщения за руски атаки и тя бе отменена близо два часа по-късно в столицата Киев и редица области, предаде Ройтерс.

Според публикации в социалните мрежи въздушната тревога може да е била обявена след излитането на руски изтребители, базирани в Беларус.

8-членно семейство било разстреляно в Макеевка, четири от жертвите са деца

Над 700 обекта критична инфраструктура са били унищожени в Украйна от началото на руската инвазия в страната на 24 февруари, каза украинският заместник-министър на вътрешните работи Евген Енин, цитиран от ДПА.

Той уточни, че има предвид газопроводи, електрически подстанции, мостове и други.

Зеленски иска годишната му реч в Радата да е диалог с украинците

Над 35 хиляди инфраструктурни обекта в Украйна са понесли щети в резултат на действия на руските въоръжени сили, добави Енин.

От октомври Русия взема целенасочено под прицел украинската енергийна инфраструктура. Вследствие на това милиони хора в Украйна остават внезапно без ток, а понякога и без отопление и вода, на фона на застудяването на времето, отбелязва ДПА.

Лавров: САЩ и НАТО искат да победят Русия на бойното поле, за да унищожат страната ни

Снощи и тази сутрин имаше въздушни атаки в няколко украински области. На особено тежък обстрел бяха подложени вторият по големина град в Украйна - Харков, на североизток, както и Херсон. В освободения миналия месец южен украински град са паднали десетки ракети и снаряди.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм