В навечерието на Деня на народните будители във Враца откриха нова база на Академия Аркобалено. В нея  ще работи занималня за ученици от началния курс и същевременно ще се осъществява и чуждо езиково обучение по италиански и английски език.

Основателката на "Аркобалено" Анелия Кирилова заяви в приветствието си, че всички ние трябва да изразим почит към създателите и пазителите на българската духовност и език и заедно с това да бъдем достойни жители на нова Европа. Кирилова е дългогодишен преподавател в държавни и частни образователни институции, придобила е втората си магистратура в Италия, а в последните няколко години работи като преподавател и преводач в Италия и Швейцария. В Националния учебен коплекс по култура с лицея за изучаване на италиански език и култура в София - кв. Горна Баня, като там работи като старши преподавател в сектор Чуждоезиково обучение. 

Добрата среда и атмосфера в занималнята насърчават сътрудничество и подкрепа, развиват социални умения, спомагат за развитието на детския потенциал и креативност.

Обратната връзка с родителите дава информация до каква степен децата са усвоили материала от училище и на какво ниво са знанията му.

От друга страна препоръчително е децата да започнат отрано да изучават чужди езици и култури - колкото по-малки се срещнат със съответния език, толкова по-непринудено децата ще подхождат към тях, защото така или иначе ги възприемат ежедневно чрез различни канали от заобикалящата ги среда.

Освен чуждоезиковото обучение у децата се провокира изследователсткия им интерес, желанието за пътешествия, запознават се с културата и обичаите на различни народи, превръщат се в най-малките интелигентни граждани на света. 

След тържествения водосвет Анелия Кирилова разказа как се е зародила идеята за новото образователно начинание. Чуйте в прикачения звуков файл:

Ако се колебаете, дали тази форма е подходяща за вашето дете - може да получите безплатна консултация на тел.: 0882 881 820.

Занималнята работи от 13 - 18 ч., а при проявен интерес от родителите, и до-по-късен час. Ако ви е нужна работа с детето и в почивните дни, то също може да уговорите часове на заниманията.

Програмните занимания са съобразени с образователните стандарти в България. Работата се осъществява в малки групи, в съответствие  с възрастова характеристика на децата и материали, които да отговарят на техните нужди и интереси.

Академия Аркобалено се намира на 3-ия етаж в сградата на Проектантска организация Враца- на метри от пл. "Хр.Ботев".