Събирането на пластмасови капачки продължава със своите благотворителни каузи. Врачанският клуб за Бъдеще, като част от националната кампания "Капачки за бъдеще" организира поредното събиране.

Всеки който иска да предаде събраните от него капачки, кенове и пластмасови шишета може да го направи тази неделя на 28 април между 10.00 ч. и 14.00 ч. пред градския стадион.

Каузата е за закупуване на шеста неонатологична линейка. Само преди месец мащабната кампания успя да зарадва врачанската болница с линейка за безопасно и удобно превозване на хора за хемодиализа.

Специализираният медицински автомобил разполага с платформа за хора в инвалидни колички. Над 20 пациенти от цялата врачанска област се транспортират два пъти в седмицата за успешното лечение на бъбречната недостатъчност.

Ето какво заяви организатора Лазар Радков от "Капачки за Бъдеще":


"Продължаваме да помагаме и сме благодарни на хората, които подкрепят каузата и тук също имаме много сериозен клуб във Враца, "Клуб за бъдеще Враца", който освен, че подпомагат кауза по време на кампаниите и през останалото време подкрепят и развиват инициативи които са в полза на Враца, региона и хората".