Регионалната среща бе посветена на 150-та годишнина от гибелта на Васил Левски.  Събитието се състоя в Конферентната зала на Областна администрация - Видин.

Официални гости бяха секретарят на Общината Емилиян Енчев, областният управител Огнян Асенов, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, председателят на Видинския комитет „Васил Левски“ Георги Иванчев, Ивайло Милушев – член на Управителния съвет на Общобългарския комитет „Васил Левски“, преподаватели, ученици, медии и граждани.

В началото на събитието секретарят на Общината приветства присъстващите от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име: „Бих искал да Ви поздравя за това прекрасно и родолюбиво дело. Животът и делото на нашия Апостол на свободата – Васил Левски, е светъл пример, който всички ние трябва да следваме“ – каза Енчев и връчи поздравителен адрес на Васил Василев.

Програмата на днешната среща включваше композиция „Растем с Левски в сърцата“ на най-малките възрожденци от детска градина „Русалка“, рецитали, мултимедийни презентации, стихотворения и песни, прожекции на филми, посветени на Дякона.

Към момента в област Видин са учредени и функционират 19 клуба „Млади възрожденци“ – 18 в училища и един в детска градина „Русалка“.