“Наш приоритет е специалното отношение на държавния бюджет към местното самоуправление. ДПС иска заделяне на специален фонд в държавния бюджет за местната власт. Показали сме през годините, че като местна власт можем да правим инфраструктура. Сега трябва да я надградим - да създадем условия за разкриване на  работни места, така че самите ние, чрез труда си, да имаме достоен живот. Това е следващата ни обща задача”. Toва заяви лидерът на Движението за права и свободи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който пристигна в Русенско за откриването на кампанията за местните избори. И допълни: „Прехраната трябва да си я заработим, а ние сме работливи хора”. По думите на Карадайъ, само за един мандат ДПС е успяло да покаже във Ветово, че може да се справи с предизвикателствата на местната власт.

В приоритетите на ДПС е разширяването на компетенциите на местната власт. Възлагането на местната власт да категоризира инвеститорите, които ще разкриват работни места. “За да има доходи, да има препитание по нашите родни места, а  да не ни се налага да търсим реализация в чужбина. Там където ДПС ще управлява поставяме задача за привличане на инвеститори”, поясни Карадайъ.

Във Ветово, където ДПС спечели местните избори миналия път, бяха представени всички кандидати за кметове на общини, на населени места и кандидати за общински съветници за предстоящите местни избори. Движението вече има две спечелени кметски места, това в Глоджево, община Ветово и село Семерджиево в община Русе. Никой конкурент не пожела да излезе срещу Мехмед Гази и Мюжгян Халилова.

“Целта ни на тези избори е да имаме мнозинство в общинския съвет, да имаме четирима местни кметове и кмет на община. Това е план максимум и мисля, че с помощта на всички наши членове и симпатизанти ще успеем”, заяви кандидатът за кмет на Ветово д-р Мехмед Мехмед, който се кандидатира за втори мандат и е почти сигурен победител.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!