Това, което в момента се случва в парламента, е срам. Това, което избрахме, е фасада, която да прикрива невъзможността да постигнем съгласие. Ако по този начин ще работи този парламент, следващият път няма как да направим фасада. Така коментира Асен Василев от „Продължаваме промяната“ избора на парламента Вежди Рашидов да стане председател на Народното събрание.

Кирил Петков поиска 15-минутна почивка от името на "Продължаваме промяната" след изявлението на Нинова. От ДПС обаче изразиха несъгласие с подобна почивка и започнаха дебати по темата. Йордан Цонев каза, че първо трябва да се гласува правилникът.

“Парламентът не е сатиричен театър”: Вежди Рашидов беше избран за председател на НС

Искахме 15 минутна почивка, за да обсъдим дали да гласуваме „против“ или „въздържал се.“ Когато искахме тази почивка, ние тествахме какво е отношението на опозицията към този парламент и за съжаление, г-жа Атанасова видяхме, че отношение е болшинството прави каквото си иска, изрече го г-н Рашидов, затова гласувахме против, а не въздържал се“, заяви още Асен Василев.

„Вежди Рашидов не е фасада. Това е един много заслужил български творец и политик. Ако тръгваме с такива констатации наистина крачките ще са встрани, а не напред. Да се научим да преглъщаме, каза депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Пореден опит за избор на председател на НС: “0:0 след дузпи”, предлагат Рашидов

По-рано днес беше направен пореден опит за избор на председател на Народното събрание. Кандидатите бяха: Йордан Цонев от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП и Цвета Рангелова от "Възраждане". Никой от тях не събра достатъчно подкрепа. Същият сценарий се разигра и в четвъртък.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм