Варненският депутат от ДПС Филиз Хюсменова обяви, че ще подаде оставка и ще напусне парламента. Като причина тя посочва резултатите на партията в избирателния район.

"Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме. Поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората”, написа Хюсменова.

На парлaмeнтарните избори на 9 юни ДПС получи по-малко от 8000 гласа във Варненска област  и спечели един мандат. Втори в листата на партията е Месут Рушид.

Ето пълния текст на обръщението на Хюсменова: 

"Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС, приятели,
обръщам се към вас и към всички, които сте ни подкрепяли през годините, с дълбока признателност за принадлежността ви към партията, за разбирането и споделянето на каузите ни!ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност.

Вие сте важните и силните, и с вашето постоянство и подкрепа, уверена съм, те ще се случат!

Не използвам думите поради учтивост, нито от политическо многословие, а защото всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран.

Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората. И с пожелание за здраве и много лични успехи!", написа Филиз Хюсменова.