Капитан Румен Йовчев стана първият български капитан в една от най-големите круизни компании в света Royal Caribbean. Това обявиха от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, чийто възпитаник е капитанът. 

Моряк пострада на кораб край Варна

„Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морското училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал. Гордеем се, че реализирахте своя дългогодишна мечта, за която сте положили много усилия, воля, сила на духа и упование“, се посочва в публикация във Фейсбук страницата на морския ни университет. 

Румен Йовчев е от Варна, потомствен моряк. За първи път се качва на пасажерски кораб едва тригодишен, сподели той в интервю за Дарик преди време.

Товарен кораб, плаващ от Украйна, заседна край Истанбул

Йовчев работи за Royal Caribbean от 2007 г. В компанията започва като първи помощник на капитана, после става старши помощник и отговаря за безопасността на кораба, после за поддръжката на кораба, а през 2015 стана staff captain и за седмица пое управлението на най-големия кораб в света по това време Аllure of the seas.

Всички новини от Варна