Община Варна ще открие днес, 18 май, туристическия сезон. Денят съвпада с инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите“, в която морската столица участва активно от години.

Откриването на сезона ще бъде белязано от голям концерт с лазерно шоу и специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур.Концерт-спектакълът под надслов „И лятото дойде“ е с начален час 19:00 часа на входа на Морската градина.

Варненци и гостите на града ще се насладят на комбинация между електронна денс музика и симфонии в специални версии и ремикси. Групата Deep Zone Project заедно със симфоничен оркестър ще изпълнят световни хаус денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата.


Специални гости ще бъдат: NADIA, LADY B, Бисера и Лидия. На концерта ще бъде и сценичният дебют на Дебора Михайлова, чийто драматичен случай придоби широк обществен отзвук. Водещ е певицата Йоанна Драгнева.

Спектакълът ще бъде подсилен с лазерно шоу, голяма сцена, визуализации, специални ефекти и изненади. Входът е свободен!

От 17:00 часа, по случай официалното откриване от Туристическия информационен център ще тръгне безплатен пешеходен тур с екскурзовод.

Темата е „Туризъм с традиции - старите варненски хотели“. Маршрутът включва сгради в централната градска част, които днес са архитектурни паметници, сред които гранд-хотелите „Ню Йорк", „Мусала", „Лондон" и „Париж“. Турът продължава с посещение на пристанище Варна, Морски бани и ресторант „Морско казино“.

Краят на туристическата обиколка ще е входа на Морската градина, където започва концерт-спектакълът.