Юбилейна пощенска марка ще бъде представена в рамките на проявите, с които Тервел ще отбележи 60-ата годишнина от обявяването му за град. Събитието е на 27 януари от 15 часа в историческия музей.

Ще бъде открита и филателна изложба "Град Тервел - традиции, дух, таланти". Тя представя пощенското дело в Добруджа, колекционерското дело на филателистите, материали за историята на Тервел и тервелския край. В експозицията участват Областната пощенска станция със сбирката „140 години пощенска станция Добрич, Историческият музей, Музей „Васил Левски” – гр. Карлово, добричката библиотека, както и филателисти.

В отделна витрина ще могат да се видят личните колекции марки на тервелчани, събирани от 60-те години на ХХ век до сега. Сред тях са Костадин Станчев, Маргарита Йорданов, Иван Лазаров и Живко Колев. Различни са сюжетите на марките, които се съдържат в класьорите: ретро автомобили, влакове, световни спортни събития- летни и зимни олимпиади, футболни първенства и др. Ще бъдат изложени серии, представящи животинския и растителния свят в света, френски крале и кралици, космически кораби, велики руски космонавти и много други. Най-старата марка в колекциите е от 1962 година.

Интерес ще представлява оформеното ретро работно място, оборудвано с телефонен номератор, телетипна машина, пощенска везна.

Експозицията може да бъде посетена до 13 февруари с работното време на музея от понеделник до събота от 9 до 18 часа.