Старши комисар Илиян Иванов, директор на Областна дирекция на МВР - Габрово, присъства на открит урок в сградата на РУ Севлиево по програмата „Детско полицейско управление“.  Катерина Иванова, инспектор в „Детска педагогическа стая“ представи гости на събитието: Красимира  Йорданова, заместник-кмет на Община Севлиево, Сабие Ходжева, началник отдел в Община Севлиево и Емилия Неделчева, директор на ОУ „Стефан Пешев“.

Инспектор Катерина Иванова, която за поредна година е ръководител на програмата „Детско полицейско управление“, заяви, че целта е утвърждаване на ценностно отношение към законите на страната у децата, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, изграждане на гражданска позиция, стимулиране на прилежност и инициативност.

 На днешния урок главен инспектор Христо Ганев, началник група в сектор „Криминална полиция“ при РУ Севлиево, разказа за своята работа и показа оборудването, което ползват полицейските служители при изпълнението на своите служебни задължения.

През учебната 2023/2024 г. участват 21 деца от ОУ „Стефан Пешев“. Инсп. Иванова е заложила в програмата теми като безопасност на движението по пътищата, запознаване на учениците с полицейската професия, детска полицейска лична защита, събиране и изземане на следи и веществени доказателства и други.