"Проверка как Мартин Божанов си е сменил името и ЕГН-то тече в СДВР". Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. По повод убийството на Божанов, той каза, че се работи активно и има изградени няколко версии, като непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които се прецизират и приобщават към разследването.

"В момента от Столичната дирекция на вътрешните работи извършват проверка на място в ГРАО, където ще констатираме реално кой, как и на какви основания е извършена тази смяна на фамилното име и последните пет цифри от ЕГН-то на Мартин Божанов. Регистрацията е друг момент по отношение на личността на Мартин Божанов. Там има няколко молби от негова страна, чрез които той е заличил част от тях, но това реално е право на всеки български гражданин. Работи се активно и по убийството. Има изградени няколко версии, непрекъснато се събират факти и обстоятелства, които съответно ние прецизираме и преоценяваме към някоя от версиите."

Списък с членове на частния клуб - има ли напредък?

"На този момент ние нямаме такъв напредък. Предполагам, че всичко ще се изясни в рамките на проверката, която ще извърши анкетната комисия, назначена от НС".

Коментарът си министър Стоянов направи при представянето на 20 нови пътни камери с изкуствен интелект. Той посочи, че те ще могат да снимат в до три ленти и  регистрираните нарушения от тях ще се предават директно към Центъра за обработка на нарушенията, посредством защитена мобилна връзка. По думите му МВР ще закупи още 280 подобни камери.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм