Футболистът на Черно море Мат Курьор се разделя с Черно море, като футболист и прекратява кариерата си. Той получава предложение да остане на работа при „моряците“ като скаут. Курьор ще изиграе последния си мач за Черно море в събота, когато отборът домакинства срещу Локомотив Пловдив в Sesame Купа на България.

Това ще бъде 125-тия мач на Курьор с екипа на Черно море.


"Правим пресконференцията да обявим нещо, което назряваше в последните 6 месеца. С Матиас винаги сме били в добри отношения. Ние сме нямали никакви различия в каквото и да било. На база това, което е направил през годините, бе нормално да поговорим. Съвместно обсъдихме и си казахме мнението. Мат от футболист ще премине като скаут в клуба, дори и на моменти дистанционно във Франция. Той ще бъде близо до отбора. Той е минал през доста страни и има много контакти“, каза Илиан Илиев.

"Искам да благодаря на клуба, на ръководството, на всички треньори, с които съм работил – Александър Станков, Никола Спасов и Илиан Илиев. Изкарах незабравими моменти с този отбор. Клубът ще остане завинаги в сърцето ми. Всички футболисти, с които съм играл, също им благодаря. Много неща прочетох в медиите. Заедно взехме това решение. Това беше трудна за мен година от спортно-техническа гледна точка и решението бе най-точното в момента. Искам да благодаря, че клубът ми подаде ръка и ми предложи длъжността, която приех. В събота е много важен мач, много емоционален мач за мен. Искам да се разделя с футбола и Черно море с победа. Благодаря на всички българи, на всички варненци, които винаги са ме подкрепяли", каза Мат Курьор.