Като истински кулинари, най-големите деца от група „Слънце“ на ДГ „Пролет“ в Плевен, приготвиха вкусна зимнина, информират от детското заведение.

В ролята на малки кулинари  влязоха децата от ДГ „Пролет“

За да им помагат и споделят малки тайни от своите готварски тефтери, бяха дошли баби и майки. Екипирани с готварски шапки, ръкавици и шапки малчуганите се впуснаха в приготвянето на традиционна българска туршия.

В ролята на малки кулинари  влязоха децата от ДГ „Пролет“

По масите в есенни багри грееха пресни зеленчуци - чушки, камби, моркови, зеле, карфиол, целина, магданоз. Всяко дете си напълни свои буркан като старателно подбираше какви зеленчуци и подправки да сложи.

В ролята на малки кулинари  влязоха децата от ДГ „Пролет“

Накрая бурканите придобиха и търговски вид със специално подготвени етикети с името на групата. А зеленчуците, които останаха бяха сладко и бързо изхрупани. Така бъдещите ученици си припомниха колко е важно да се хранят здравословно и разнообразно.

В ролята на малки кулинари  влязоха децата от ДГ „Пролет“

За децата бе истинско удоволствие да приготвят своите първи консерви и обещаха отсега всяка година да се включват у дома в приготвянето на зимнина.