В присъствието на множество ученици, родители и преподаватели премина откриването на най-голямата за Северна България кандидат-студентска борса с мотото „Избирам да уча и остана в България”. Събитието се състоя в бизнес комплекса "Мания Тауър" в Плевен, а организацията беше на отдел "Образование" в Община Плевен.

Събитието уважиха зам.-кметът на Плевен Милен Яков и Стефка Григорова - директор на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Плевен.

“Благодарим на всичките 32 университета и институти и колежи от цялата страна, които се отзоваха на нашата покана, за да участват в първото издание на Кандидатстудентската борса – изложение с надслов „Избирам да уча и остана в България”.

Това каза при откриването на изложението директорът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Плевен Стефка Григорова.

Тя уточни, че Община Плевен ще организира ежегодно това изложение в тази част от годината, „защото е време, младите хора да учат“.

Григорова подчерта значението на надслова на изложението „Избирам да уча и остана в България”.

„Това е пътят, който трябва да поеме всеки млад човек – да учи, както и още по-важното послание – да остане в България! Бъдете сигурни, че българските университети ще ви дадат ценни знания, които ще ви водят по пътя на живота.

Пожелавам ви да бъдете здрави и да направите правилния избор, защото това е целта на нашето изложение - да се изучите, и да носите отговорността, че след 5-6 години, когато приключи вашето образование, съдбата на България ще е във вашите ръце. Желая ви „На добър час!“.

Изложението беше открито с атрактивни и вълнуващи изпълнения на състави, сред които и деца от Детска градина „Незабравка“ - Плевен.