Конкурсът "С очите си видях бедата“ е за детска рисунка и се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР.

През седмицата се проведе общинският етап на конкурса, като в районната служба в гр. Монтана пристигнаха над 100 рисунки по темата.

Децата рисуваха за това, как си представят пожарите, бедствията, авариите и катастрофите! Те виждат бедствията по различен начин от нас, възрастните! Въпреки възрастта си, разбират, че има ситуации, които застрашава живота на хората. В ранна възраст започват да осъзнават опасностите и това, че пожарникари и спасители са тези, които са призвани да спасяват хората попаднали в беда.

Всичко това децата го пресъздават през призмата на своите разбирания и се получава смесица от пъстри и забавни картини, изпълнени с много елементи от дейността на пожарникарите.

От сектор Култура в Община Монтана съобщиха, че Нели Василева  заедно с художниците Николай Пенков и Петър Григоров, са  журирали общинското ниво на конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата".

На преден план са рисунките на победителите в трите възрастови групи. Те ще се се състезават в областния кръг