В Ловеч двама мъже са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. При полицейска проверка в търговски обект в града са намерени и иззети стъклено шише с кристалообразно вещество, което при полеви тест реагирало на метамфетамин.

Задържан е 37-годишен мъж, който работи там, а в хода на последвалите процесуалноследствени действия в дома му са открити шест пликчета и стъклено шише, съдържащи кристалообразно вещество, реагирало отново на метамфетамин при теста, както и хартиен плик с кристалобразно вещество, реагиращо на кетамин - всичко с общо тегло около 180 грама.

В близост до сградата криминалисти извършили обиск на 36-годишен мъж и открили стъклено бурканче с канабис с тегло около 200 грама и стъклен флакон с 0.5 грама метамфетамин. При последвало претърсване на адреса, обитаван от него, криминалистите открили още около 100 грама канабис.

По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч.

Още новини от Плевен