Шестата книга с разкази на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов, озаглавена “Приближаване“, излезе от печат, а той избра днешния Ден на християнското семейство за официалното ѝ представяне. То ще бъде в Художествената галерия “Станислав Доспевски“, започва от 18:00 часа.

Сборникът включва вече познатите човешки разкази и житейски истории, написани с много чувство, с размисли, с насърчаване на доброто. Всички издадени до момента книги на Илия Михайлов са били с благотворителна кауза, а приходите и даренията от тях са помагали на хора в затруднено положение. Така е и с шестата - писателят ще предостави авторския си хонорар, както и събраните дарения на учителка от Пазарджик и майка, която се бори с онкологично заболяване.

Томчето с творби на уважавания преподавател е отпечатано от издателство “Планини“, откъдето също са се включили с дарение за лечението на жената. Автор на предговора е известният журналист Георги Тошев. Редактор е успешният писател и поет от Пещера Георги Връбчев. Автор на корицата отново е младата и обещаваща художничка Катрин Малинова.