Днес в „Кой говори“ по Дарик радио гости бяха част от организаторите на шествието, провело се в София снощи в подкрепа на Украйна - музикантът Никола Груев - Котарашки и юристът Мирела Заричинова.

Шествие в подкрепа на Украйна се проведе в центъра на София

По думи на Котарашки това е било най-многолюдното шествие, което е вече трето за България от началото на войната, събрали са се много хора пред руското посолство, за да изразят своето мнение пред „злото, което се крие там“.

Разочаровани сме от президента Радев, част от хората поискаха оставката му, това е поведение на някого, който все едно е представител на Русия в България и това е притеснително“, коментира Мирела Заричинова, като сподели, че поведението на руския посланик в България Елеонора Митрофанова също е недопустимо и страната ни не желае да бъде място за влияние.

Украйна пародира руския парад за Деня на победата (видео)

Искахме да покажем, че има такива българи и че сме готови да излезем по улиците да покажем на политиците ни нашето мнение“, каза още Заричинова.

Според Котарашки в България още от училище Русия се представя за приятелска и братска държава. „Освобождението на България отново се приписва на нашите братя, със сигурност не е било от човеколюбие“, каза той.

Путин: Победата ще е наша както през 1945 г.

Не искам да отричам това, което СССР е постигнал на 9 май на 1944 г., но това, което съвременна Русия на Путин прави е подигравка с предците на Украйна. Това е държава убиец, това, което прави, е фашизъм“, коментира Заричинова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм