Тийнейджър, който е обвинен за сексуални посегателства над три малолетни деца, беше пуснат от ареста, след като Варненският окръжен съд измени мярката му за неотклонение. 15-годишното момче е обвиняемо за 5 престъпление, при които са пострадалите три момчета на възраст между 5 и 9 години. Едното от тях е негов племенник, с когото са живеели заедно. 

Тийнейджър блудства с малки момчета, едното е на 5 години

Родителите на обвиняемия са разведени и той живее с майка си и нейния приятел. Според заключенията на изготвените експертизи момчето е с умствена изостаналост, поведенческо и емоционално разстройство. Защитата му посочи, че предстои да премине на индивидуална форма на обучение, както и да бъде освидетелстван от психиатър. 

В съдебната зала присъстваха родителите на обвиняемия, които увериха, че ще направят всичко възможно синът им да бъде под постоянно наблюдение и контрол. Освен това контактът с пострадалия му племенник ще бъде временно преустановен. 

Според съда няма опасност 15-годишното момче да се укрие, тъй като и двамата му родители имат постоянни адреси. Деянията са с висока степен на обществена опасност, но целта на мярката е да не бъде извършено ново престъпление и да не се пречи на разследването, което може да бъде изпълнено и чрез надзор на родителите. Те се задължават да упражняват възпитателен надзор върху момчето и да осигурят явяването му пред разследващите органи и съда.