Снежната покривка в град Габрово е над 30 сантиметра, улиците се почистват и обработват със смеси. Общинското предприятие „Благоустрояване“ почиства тротоарите и автобусните спирки. Температурата на въздуха през деня е минус 6 градуса. Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса бе температурата тази сутрин на прохода „Шипка". Проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали. От Общината призовават водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия, съобщиха от общинската администрация. 

Около метър е падналият сняг на прохода „Шипка“, обработката на пътните настилки продължава. От снегонавяванията извън пътя преспите достигат метър и половина - два. Пътноподдържащите дружества не са спирали работа, за да се осигури проходимостта на трасетата. Жълт код за ниски температури има в цялата страна, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

От Пътната агенция апелират шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

/БТА/