Туристически автобус ще вози жителите и гостите на Кюстендил от площад „Велбъжд“ до лесопарк „Хисарлъка“ и обратно.Линията ще започне да работи от 24 май.

Туристически автобус ще вози жителите и гостите на Кюстендил

„Разкрихме туристическа линия. Благодаря на превозвача в лицето на „Пътнически превози“ – Кюстендил, които закупиха въпросния автомобил и го брандираха с красиви фотографии от Кюстендил.

Туристически автобус ще вози жителите и гостите на Кюстендил

Този туристически бус ще бъде по подобие на туристическото влакче в миналото, което също бе собственост на „Пътнически превози“. Заради промяна в нормативната уредба – туристически влакчета не могат да пресичат пътища, се наложи да бъде закупен туристическияя бус. Целта е той да радва жителите и гостите на община Кюстендил“, заяви кметът инж. Огнян Атанасов, който направи първата туристическа обиколка до лесопарк „Хисарлъка“, заедно с медии от Кюстендил.

„Правим всичко възможно да възстановим туристически атракции в града, да създаваме фестивали, а това е част от концепцията – да имаме туристически транспорт, с който да се придвижват туристите“, заяви още градоначалникът.