Турист си поръча омар за над 200 евро в луксозен ресторант на италиански остров и след това го пусна в морето, преди готвачите да успеят да го приготвят, съобщават от Darik Business Review.

Жената попитала персонала на ресторанта дали ще навреди на омара, ако го пусне от определена височина, съобщава британският Independent. Останалите посетители се изумили, когато тя взела омара от прозрачната кофа и го пуснала през металния парапет на заведението в морето.

Моментът е заснет от нейния съпруг и още един човек, а видеото стана хит в социалните мрежи.

Неидентифицираната швейцарка посетила морския ресторант Gente di Mare в Голфо Аранчи на италианския остров Сардиния със съпруга си.

Собствениците на ресторанта Антонио и Джанлука Фазолино заявяват пред местните медии, че тя нежно погалила ракообразното и след това го пуснала на свобода в морето.

Говорейки с италианския ежедневник la Repubblica, Антонио Фазолино допълва: „Дамата влезе в нашия ресторант и веднага беше поразена от аквариума, който имаме на входа. Тя ме попита дали омарът може да бъде пуснат в морето. И аз отговорих: за мен няма проблем!“

Медиите съобщават, че омарът тежал около килограм и без никакво колебание жената платила цената за него. Очевидци разказват, че щом паднало във водата, животното отплувало.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм