В зоологическа градина в Сърбия беше отведено лъвче на няколко месеца, което било забелязано да се скита по местен път, съобщиха официални лица и медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Женското лъвче, намерено в покрайнините на Суботица, град близо до границата с Унгария, е било недохранено и слабо, каза Соня Мандич от зоологическата градина в Палич.

Местните медии съобщиха, че жител на Суботица е забелязал малкото животинче на пътя и се е обадил в полицията, която след това го е отвела в зоопарка. Видеоклип в социалните мрежи показва как малкото се появява от тревата и стъпва на пътя.

В съобщенията се казва още, че малкото е било дружелюбно и не се е страхувало от хората. На други видеоклипове и снимки се вижда как полицай и местни жители галят малкото.

Мандич заяви, че лъвчето е било в "доста лошо състояние" и е било подложено на лечение и вливане, за да се подобри състоянието му.

"То може да е на 3 до 6 месеца или на 5 до 6, но е недохранено и вероятно недоразвито", каза Мандич.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм