Полицейски проверки по ЗДвП във врачанско установиха трима водачи с наличие на алкохол в кръвта. 

Първият шофьор, засечен с 2 промила алкохол в кръвта е проверен във Враца - това е мъж с инициали А. Р. , жител на  село Гложене. Той бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес Атего“.

Полицаите го спрели  в 23.50 ч. и установили, че шофира под въздействието на алкохол.  Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване. Водачът е съпроводен до спешния център във Враца, където не е дал кръв за лабораторен анализ.

Водачът А. Р. е задържан в РУ на полицията във Враца за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Бързо производство заради наличие на алкохол при шофиране е образувано срещу още двама шофьори, съобщават от ОД на МВР. 

В 8.54 ч. в Бяла Слатина при проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от В.К., на 51 г. от с. Добролево, тестът е отчел 1.46 промила. На нарушителя е съставен акт, издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е съпроводен до спешния център в Бяла Слатина, но отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Вчера сутринта в 9 ч. полицията спряла лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от И. Н., на 45 г. , жител на Враца. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като уредът отчел 1.26 промила. Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване.