В хода на провежданата специализирана полицейска операция на МВР по линия на конвенционалната престъпност, тази сутрин в гр. Ветово служители на ОДМВР - Русе задържаха трима мъже за телефонни измами. Тримата са жители на гр. Ветово на възраст 24, 24 и 54 г.

Действията са реализирани под надзора на Районна прокуратура - Русе от служители на областната дирекция на МВР в Русе, от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специални тактически действия“, отдел „Разследване“ и РУ-Ветово, както и със съдействие на служители от сектор Измами при ГДНП – София.

До задържането на тримата се е стигнало в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия на територията на гр. Ветово и гр. Русе, във връзка с извършвани множество телефонни измами в населени места в Русенски регион и в страната.

В хода на акцията тази сутрин са претърсени 5 адреса и 2 автомобила в гр. Ветово. Иззети са мобилни комуникатори, множество СИМ карти, както и други вещи съотносими към извършените престъпления. Доказателства са събрани за извършени телефонни измами, с пострадали възрастни граждани, при които има нанесена имотна вреда на обща стойност 54 000 лв.