Военно-апелативният съд гледа жалбите срещу постоянния арест на петимата, задържани за шпионаж в полза на Русия.

Полк. Петър Петров, зам.-директор на дирекцията, която отговаря за бюджета и разходите на армията, Любомир Медаров, шеф на секретното деловодство на парламента и Димитър Влахов, действащ служител на Военно разузнаване, остават в ареста.

Оставиха в ареста обвинения за шпионаж полк. Петров

Преди седмица шестима души бяха задържани за шпиониране в полза на Русия. Един направи самопризнания и беше пуснат под парична гаранция. Останалите петима военният съд остави за постоянно в ареста, сега част от тях искат промяна на мярката в по-лека.

Втори обвиняем по разследването за шпионаж остава в ареста

Днес прокуратурата внесе 4 тома нови доказателства по разследването. Два от тях са секретни, но другите два съдържат разпити на свидетели, които твърдят, че в арестните помещения петимата задържани са се уговаряли какви показания да дадат както пред съда, така и в досъдебното производство.

Сред секретните доказателства има документи, които неправомерно са открити в домовете и служебните помещение на задържаните. Адвокатите им обаче твърдят, че прокуратурата не казва какви точно данни, които представляват държавна тайна, са предадени на Москва.

Следете най-акуалното от деня на страницата ни във Фейсбук