Цигуларят Жоакин Паломарес е познат на врачанската публика от предишното си гостуване на Симфониета Враца. Този път заедно с него пристигат и още двама световноизвестни музиканти -  Давид Апейанис / виолончело/ и Карлос Апейанис /пиано/.

Концертът е на 11 април от 19 ч. в Градската концертна зала. 

Диригент ще бъде маестро  Христо Павлов.

В програмата са включени  творби на композиторите от  Виенската класическа школа – Йозеф Хайдн -  Симфония № 97 в до мажор, и Тройния концерт за пиано, цигулка и виолончело в до мажор на Лудвиг ван Бетовен.

Жоакин Паломарес каза за слушателите на Дарик радио, че за него и колегите му е голяма радост да свирят този концерт, който е любим и на тримата музиканти.  

Голямото предизвикателство за тях е концертът на Бетовен, който е с много ясна структура, но има малки специфични неща за всеки инструмент, точно това съчетаване е труднната част за музикантите.

„Трудна е и партията на челото, тъй като се свири в горния регистър като за цигулка“, коментира Давид Апейанис.

Чуйте в прикачения звуков файл за работата им с оркестъра на Ссимфониета Враца и бъдещите участия на  известните музиканти:

Не са имали възможност да разгледат  още град Враца, но вече им е направило впечатление, че хората са спокойни, няма стрес, на какъвто са подложени испанските жители.

След Враца тримата музиканти ще пътуват за  Италия, където ще имат концерти в Рим и в провинцията. В два от концертите в столицата на Италия отново ще свирят Тройния концерт за пиано, цигулка и виолончело в до мажор от Лудвиг ван Бетовен, но във вариант без оркестър.

Началото на концерта е утре в 19 ч. в Градската концертна зала.