Трима, шофирали след употреба на алкохол, и един под въздействие на дрога са установени само за ден от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра.

Малко след 10:00 часа по бул. „Македония“ в областния град бил тестван с дрегер 58-годишен, управлявал лек автомобил „Форд“. Пробата отчела 1:01 промила алкохолно съдържание в издишания въздух, след което водачът бил санкциониран с акт, а табелите на колата му свалени.

С 2.85 промила 42-годишен катастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“ в Силистра вчера. Около 14:30 часа на кръстовището на улиците „Генерал Попов“ и „Петър Мутафчиев“ той се ударил в друг лек автомобил, причинявайки материални щети. Пристигналите на адреса пътни полицаи тествали двамата водачи с дрегер, като пробата на 42-годишния отчела 2.85 промила. Той е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Административна санкция е наложена на 31-годишен за шофиране след употреба на алкохол. Вчера около 23:30 часа в село Средище мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ без регистрационни табели и бил спрян за полицейска проверка. С дрегер били отчетени 0.59 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Съставен му е акт.

Под въздействие на амфетамин и метамфетамин шофирал лек автомобил „Фолксваген“ 36-годишен. Той бил засечен от пътни полицаи вчера около 19:30 часа по ул. „Петър Бояджиев“ в областния град и тестван с техническо средство. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа.

40-годишен без книжка управлявал лек автомобил „Форд“, нерегистриран по надлежния ред. При проверката, извършена от полицейски служители на 27 юли около 19:40 часа в тутраканското село Сокол, било установено още, че мъжът се намира в едногодишния срок от