Трима млади мъже бяха осъдени за шофиране след употреба на наркотици, съобщиха от Варненския районен съд.

28-годишен варненец бе наказан с 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 9 месеца. Той е засечен да шофира лек автомобил „Фолксваген“ под въздействие на наркотик на 21 януари тази година в квартал „Виница“, по посока местност „Аладжа манастир“. При проверка тогава с дрегер-тест на водача се установява, че той управлява автомобила след употреба на канабис.

Условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода година без книжка получи и 31-годишен водач, спипан да шофира дрогиран.  При извършена на 22 януари тази година във Варна от полицейски екип проверка с дрегер на 31-годишен водач, управлявал лек автомобил „БМВ“ се установява, че той шофира след употреба на кокаин и амфетамин.  

Четири месеца лишаване от свобода условно и лишаване от право да управлява МПС за период от 10 месеца е наказанието за 32-годишен водач от Разград. На 14 януари тази година при проверка в района на пътния възел на Летище - Варна той е хванат зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ да шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.