"Като министър на енергетиката на България Александър Николов безусловно е правил това - защитавал е българския национален интерес. Александър Николов е професионалист и прекрасно знае и как да си върши работата, и как да защитава интересите на България".

Прокуратурата обвини Александър Николов за длъжностни престъпления

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов. 

И точно затова той ще бъде оправдан, категоричен е Трифонов.

Припомняме, че бившият енергиен министър Александър Николов, заместникът му Данаил Николов и бившият шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов са обвинени длъжностни престъпления и причиняване на вреди на държавния газов доставчик.

Николов е обвинен за умишлена безстопанственост, тъй като не е упражнил контрол над работата на Йоцов като шеф на „Булгаргаз“.

ДАНС сезира прокуратурата заради “Джемкорп“

Обвиненията и срещу тримата са свързани със закупуването на газ за нуждите на „Булгаргаз“ от посредници след прекратяването на доставките от „Газпром“.

Според данните газът е идвал отново от „Газпром“, но на завишени с около 30% цени. Александър Николов коментира, че цялото обвинение е свързано с отказа на България да плаща за руския газ в рубли. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм