Два автомобила с плевенска регистрация  са се блъснали на мокра настилка. Трима души са загинали на място, докато други двама са откарани в болница в тежко състояние, по данни на Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

Инцидентът става преди разклона за село Слатина, като пътят е затворен, а водачите се препращат през обходен маршрут през селата Горан и Слатина. 

В следобедните часове се съобщи за още две катастрофи в района около Велико Търново. Първата се е случила край село Миндя, а втората - около Свищов. В инцидент на пътя София - Варна в района на с. Шереметя, един човек е загинал, а други двама са пострадали, след като два леки автомобила се ударили.

Напомняме, че мократа настилка представлява значително предизвикателство за водачите и техните превозни средства. Способността на гумите да се справят с влажни условия играе ключова роля в безопасността по пътищата. Водата намалява сцеплението между гумата и пътя.

Това може да доведе до увеличена дължина на спиране и затруднено управление на автомобила. Профилът на гумата и нейното състояние играят важна роля в осигуряването на максимално сцепление при мокри условия.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм