Вече втори ден продължава бурният вятър в Пловдив и региона, чиито силни пориви достигат до над 100 км/час. Всички общински структури са мобилизирани, за да отстраняват своевременно нанесените от урагана щети, заявиха от местната управа. От там допълниха, че работят в пълна координация с Пожарната служба.

През последните часове е съобщено за паднали дървета върху велоалея на бул. „Санкт Петербург“, пред входа на ДГ „Перуника“,  на детска площадка на бул. „Никола Вапцаров“ 117 , върху пътното платно на ул. „Стефан Стамболов“ 75. 

На ул. „Петър Шилев“ 4 при падане на дърво има и пострадал 64-годишен мъж, който е хоспитализиран и ще бъде опериран. Той е със счупен крак, а общото му състояние е добро.

Утре рано сутринта ще бъдат изпратени камиони до блок 11 в „Тракия“, откъдето ще бъде извозена изолацията на сградата, която се срути върху площадката на детска градина „Кремена“. Разчистването е поето от фирмата, която е санирала блока.

В „Организация и контрол на транспорта“ са получени общо 15 сигнала за паднали от вятъра табели и пътни знаци, както и за прекъснато улично осветление. От предприятието уверяват, че реагират възможно най-бързо. Поради опасност от падане се е наложило да демонтират 3 светофарни секции в града. Те ще бъдат възстановени веднага след утихване на урагана.

По данни на метеоролозите силният вятър ще продължи и утре. Възможни са временни затишия, но и внезапни силни пориви. От община Пловдив напомнят, че строителните фирми са задължени да обезопасят оградите и скелетата на обектите, по които работят. Търговците също трябва да проверят дали рекламно-информационните им елементи са здраво укрепени, така че да не паднат под напора на вятъра. Същото се отнася и за собствениците на билбордове и други рекламни съоръжения. Гражданите да бъдат внимателни при придвижването си навън.