Вече е активно мобилното приложение Transport Burgas, с което пътуващите в градския транспорт до пълен достъп до информация в реално време за движението на автобуси и тролейбуси.

Дистанционното зареждане на карта e напълно нова услуга, предлагана от „Бургасбус” ЕООД. Към момента като потребители са се регистрирали над 420 клиенти на транспортната фирма.

Засега това е опция за притежателите на общопрофилни „тъмносини” карти. Всеки от тях, регистрирал се като ползвател в приложението, може да купи пакети от 30, 50 пътувания или да зареди електронното си портмоне.

„Transport Burgas“ осигурява удобни инструменти в смартфона: планиране на пътувания позволява с начална, крайна точка и най-удобният маршрут между двете, както и точното време, в което автобусите и тролеите пристигат на спирките.

Презареждане на картата за градския транспорт се осъществява чрез уникален за всеки пътник потребителски профил. Самото презареждане става по бърз и лесен начин, с предпочитан от потребителя метод на плащане.

Можете да си инсталирате Transport Burgas през Google Play и App Store. За достъп можете да използвате портала transport.burgasbus.info или сайта на „Бургасбус“.