Костадин Димитров отново ще бъде кмет на район „Тракия“. Последните данни, при обработени около 52% протоколи показват, че кандидатът на ГЕРБ събира 58,71% подкрепа. Другите кандидати – Апостол Шопов от ВМРО-НФСБ, Добромира Тошева от БСП, имат малко под 10% подкрепа.

В район „Централен“ ще има балотаж между Георги Стаменов от ГЕРБ и Георги Титюков от „Кауза Пловдив“. Стаменов, който е досегашен кмет на района, събира 39,35% подкрепа срещу 15,93% за Титюков. Трети се подрежда кандидатът за кмет на района от БСП – Тодор Стоилов с 11,33% подкрепа.

Район „Южен“ също не избра кмет на първи тур. Там балотажът ще е между кандидатът на ГЕРБ Костадин Язов и този на коалицията ВМРО – НФСБ Борислав Инчев. Язов събира 30,24%., а Инчев – 17,18%.

Илиян Велков от ЗС „Александър Стамболийски“ е на трета позиция с 13,59%.

Досегашният кмет на „Западен“ и кандидат за нов мандат от ГЕРБ Димитър Колев води с 36,70% подкрепа. На втори тур битката за кметския стол в района ще е между него и кандидата на БСП Десислава Йорданова, която има 12,33%.

Кандидатът на ВМРО-НФСБ Десислава Желязкова събира 11,27%.

Район „Източен“ също ще избира кмет на втория тур на местните избори. Там най-голяма подкрепа събира кандидатът на ГЕРБ Иван Стоянов – 25,59%, следван от кандидатът на ДПС Жана Папазова с 13,13%.

Претендентът за кметския стол в района от ЗС „Александър Стамболийски“ Илия Матаков е трети с 12,79%, а по 10% подкрепа събират кандидатът на БСП Йордан Василев и на ВМРО-НФСБ Павел Милушев.