За 59-и път ще бъде даден старт на лекоатлетическата щафета „Освободител“ в Сливен. Традиционно, тя ще се проведе на 3 март – в чест на Националния празник на България.

Началото на най-старото състезание на територията на общината ще бъде дадено в 11 часа. 208 лекоатлети ще преминат по състезателното трасе от 1200 м. То е разделено на 8 поста, съответно в отбор по 4 момичета и момчета.

Заявка са подали 26 отбора в трите възрастови групи - момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас.

Стартът ще бъде даден от булевард „Хаджи Димитър“ (пред Виенска сладкарница) и ще премине по булевард „Братя Миладинови“ – булевард „Цар Симеон“ – булевард „Цар Освободител“.


След приключването на щафетата победителите ще бъдат наградени на площад „Цар Освободител“ пред общината от кмета Стефан Радев.

Община Сливен е осигурила индивидуални награди – спортна раница за всеки участник и резерва от училищен отбор, а за победителите от първо до трето място купи, медали и спортни якета.

Състезателното трасе ще бъде обезопасено и затворено за движение с цел безопасност на състезатели и публика. 

Община Сливен апелира гражданите да избягват пресечките на посочените булеварди и да изберат алтернативни маршрути в посоченото време.