Софийската районна прокуратура обвини в трети грабеж двете момчета, на 15 и на 17 години, участвали в нападението на момиче в София.

На 18.09.2023 г. около 04,10 ч. на спирка на градския транспорт до МОЛ в гр. София, обвиняемите отнели сумата от 55 лева от владението на мъж, като използвали за това сила. Двамата  наобиколили пострадалия в полукръг.  Едното от двете момчета почуквало леко с метална палка пострадалия в корема, а след това я насочил към краката му. Другото момче казало: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“

След това бръкнали в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадили портфейла му и взели от него 55 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Спрямо тях по това досъдебно производство не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17.09.2023 г.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм