“Естествено, че рискува страната да няма правителство със всички последствия, които ще се получат и проблеми, които можем да умножим по две. Кое е хубаво да се случи за страната? Хубаво е да има експертно правителство, в което “Продължаваме промяната” да не са стъпали изобщо. Да не съществуват в това експертно правителство под никаква форма, защото това се оказа най-противоконституционната, предвид поведението на техните лидери.” Така започна участието си Тошко Йорданов от ИТН в студиото на Дарик.

Кирил Петков: Ако искате да видите как работи една нормална партия, изслушайте целия запис

“Предполагам, че ще има голяма част от избирателите на “Продължаваме промяната” от последните избори, които са нормални хора, а не са идиоти и сектанти, които чувайки за какво са гласували, естествено че ще потърсят някоя друга алтернатива, защото човек трябва да е рядко безпринципен, за да продължи да гласува за нещо подобно като Кирил и Асен”, обясни Йорданов.

“Тук не става въпрос за кухненска информация. Тук не става въпрос те да си уговарят някакви вътрешнопартийни дела - кой да е лидер, кой координатор, кой да е не знам си какво си. Тук не става дума за това. Разговорът през цялото време е как да бъдат овладяни силовите структури в държавата, как това нещо минава със съгласуване с посолства на чужди държави. Това е държавна измяна”, допълни Йорданов.

Деница Сачева: Болни фантазии, болшевизъм, злоупотреба с властта и липса на елементарна човешка етика

“Вътре в този разговор няма нито една дума на тема как да се справим с цените, как да овладеем инфлацията, какъв бюджет трябва да се направи, как трябва да се решат проблемите на хората, какво правим с горивата, как да извадим страната от финансовата криза, как да спасиме фирмите ор фалит. Нито една. През цялото време е крадене и овладяване на властта.”

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм