"Резултатите са такива, каквито са. И всички ние трябва да ги приемем. Искам да благодаря на всички, които излязоха да гласуват – защото да се гласува е важно. И разбира се, да благодаря на всички, които ме подкрепиха".

Това каза досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов, който на балотажа вчера беше победен от опонента си Петър Куленски, на прощален брифинг, проведен по-рано днес.

Бившият вече градоначалник, който се задържа на поста си 16 години, коментира изборните резултати. Той заяви, че подкрепата за екипа му не е малка независимо от загубата в областния град. МК „Новото време“ има най-много кметове на села и най-силно присъствие в бъдещия Общински съвет.

Той честити победата на Петър Куленски, като го предупреди задочно, че няма да му е лесно. 

„В крайна сметка управлението е сложен процес. Не е само да се хейти в интернет. Изисква много качества, изисква силен екип, изисква визия и лидерство. Затова силно се надявам той да притежава тези качества и да надгради това, което ние сме постигнали за тези години за нашата община. Не искам да коментирам машини, нито бюлетини. Никой не може да управлява, ако няма доверието на хората. Никой не може да си мисли, че нещо може да се промени с жалби, мрънкане, с дуднене… Имаме нова ситуация в нашата община и аз силно се надявам тя да върви напред. Защото би било жалко, ако всичко това, което ние успяхме да направим благодарение на усилията на всички хора в тоя град, бъде съсипано. И силно се надявам това да не се случи", каза Попов. 

Той сподели, че още не е решил дали да остане в местната политика като общински съветник. Дори това да се случи, заяви, че няма да бъде председател на градския парламент. Попов се зарече, че никога вече няма да се кандидатира за кмет.