Тийнейджъри от България са арестувани за убийство в Германия. 13-годишно момче от България е предполагаемият убиец на бездомник на централната жп гара в Дортмунд, съобщиха полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА.

Момчето е арестувано, а причините за смъртта на 31-годишен мъж се изясняват. По данни на разследващите в четвъртък мъжът, който е бил бездомен е влязъл в спор с четирима непълнолетни българи на пристанището в Дортмунд.

13-годишното момче е намушкало с нож три пъти бездомника и след това с помощта на приятелите си – също от България, са го бутнали в канала. Раненият е успял да излезе от водата, но е починал веднага след това. Той е от Полша. Децата не са го познавали.

Преди убийството се стигнало до спор и обиди. Четирите момчета били изключително агресивни, според свидетели.

Освен предполагаемия 13-годишен извършител на убийството са били арестувани още едно дете на същата възраст и две момчета на 14 и 15 години. ДПА отбелязва, че двете 13-годишни момчета вече са освободени от ареста, след като е минало изслушването им.

Убийството е било заснето от камерите на гарата. Децата са арестувани след няколко часа. Тъй като убиецът няма 14 години, той няма да бъде съден. Другите трима са на 14 и 15 години.

Според съобщение на полицията на този етап от разследването може да се допусне, че четирите момчета "са срещнали жертвата случайно на пристанището".