“На всяка цена ще върнем Витоша на гражданите и тя ще стане достъпно място за целогодишен спорт и туризъм. Готови сме да говорим с дружеството, за да намерим бързо решение за изграждане на нови лифтове по трасетата на съществуващите. При нежелание за сътрудничество съм готов да издам заповед спрямо правомощията си по ЗУТ за премахване на опасните неработещи съоръжения.”

Това заяви столичният кмет Васил Терзиев по повод дискусиите за неработещите лифтове на Витоша. На съвместна пресконференция с председателя на групата общински съветници на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, двамата подчертаха, че екипът им е изискал всички документи по договора за приватизация и следприватизационния контрол и се зарекоха, че ще използват всички правни инструменти, за да защитят обществения интерес на столичани.

От ГЕРБ-СДС в СОС пък подчертаха, че със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете „Витоша ски“ нарушава приватизационния договор. В този контекст Столична община е длъжна да наложи предвидената по договор неустойката в размер на 8,3 млн. лв., заявиха представители на коалицията в местния парламент. Веднага след налагане на санкцията следващата
стъпка, която трябва да се предприеме е разваляне на приватизационния договор и връщане на лифтовите съоръжения на общината, коментираха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош.