Учителят Теодосий Теодосиев покани ученици от Аксаково, които имат талант или повишен интерес към физиката, да се присъединят към школата му в Казанлък. Поканата към децата той отправи през техните преподаватели, с които се срещна по инициатива на директора на Центъра за подкрепа и личностно развитие в Аксаково Росица Стоилова.

В препълнената зала на Общинския съвет в града Теодосий Теодосиев сподели личната си формула на успеха пред колегите си от  местните училища и детските градини.  Той посочи като условия номер едно любовта и подкрепата в семейството от бебешка възраст. 

Четенето на много книги освен функционална грамотност и богат активен речник развива мисленето. Много интензивното натоварване на ума с точни науки е задължително, за да го развива, категоричен бе учителят. Ударните дози задачи за учениците си той редува с разтоварващи разходки в природата. Редовно ги провокира с авторски задачи, които съставя специално за тях, и които те не могат да открият в сборниците. Не пропуска и да ги награди  с поощрение или сладко изкушение.

Резултатите от методиката на учителя по физика са десетки медали от световни състезания по физика и математика и професорски позиции, спечелени от негови ученици в световни университети.

„Щастлив съм, че учителите от нашите общински училища и детски градини се запознаха от първо лице със свой толкова успешен колега. Благодарен съм, че г-н Теодосиев прие да бъде партньор и наставник и за нашите талантливи деца”, заяви кметът инж. Атанас Стоилов, след като връчи на Теодосий Теодосиев почетния плакет на Община Аксаково.

Още новини от Варна